Willem van der Steeg


Frac­tielid

Willem van der Steeg heeft ruime ervaring als volksvertegenwoordiger namens de Partij voor de Dieren. Op dit moment is Willem PvdD-statenlid bij provinciale staten van Utrecht, waar hij er de afgelopen 4 jaar voor heeft gezorgd dat dieren, natuur en milieu constant op de politieke agenda verschenen. In het dagelijks leven is hij Woonbegeleider in de psychogeriatrie, waar hij werkt met oudere mensen met dementie.

Willem is gepassioneerd over waar hij in het waterschap voor op wil komen. “De mens die in harmonie leeft met de natuur, is helder als water” (Lao-Tse, Chinees filosoof +/- 600 v. C.). Deze uitspraak raakt naar mijn mening de kern van waar wij als Partij voor de Dieren voor staan. Om ‘helder‘ en biodivers water te krijgen, moet er nog veel gebeuren. Dat betekent onder andere een wezenlijk andere omgang met dieren. Weg met het automatisme van bestrijden! De bever is namelijk het volgende dier dat aan het bestrijdingsrijtje toegevoegd dreigt te worden. Harmonie betekent echter samenleven in plaats van doden. Daarnaast moeten de Europese waterkwaliteitsdoelen in 2027 behaald gaan worden. Op dit moment scoort ecologie echter nog steeds onvoldoende in de wateren van De Stichtse Rijnlanden. De biodiversiteitscrisis vraagt om een stevige aanpak en duldt geen verder uitstel meer. Er is nog veel te doen in het waterschap en daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Gerelateerd

BREAKING: PvdD gaat mee besturen

Conceptakkoord openbaar; ledenraadpleging maandag 12 juni

De fractie van de Partij voor de Dieren gaat in het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) voor het eerst deel uitmaken van de coalitie. Willem van der Steeg is daarbij de beoogde hoogheemraad in het dagelijks bestuur. De overige fracties die de nieuwe coalitie vormen zijn: Water Natuurlijk, BBB, PvdA, en Natuur en Landbouw. Dat is de uitkomst van de coalitie-onderhandelingen die sinds de...

Nieuws