PvdD plaatst katten­klimtouw bij Revi­uskade


17 maart 2015

Op dinsdag 17maart heeft de Partij voor de Dieren een katten klimtouw geplaatst bij de steile kade van de Reviuskade. Het dikke scheepstouw is bedoeld om te water geraakte katten een kans te bieden weer op het droge te komen en daarmee een verdrinkingsdood te voorkomen.

Plaatsing kattenklimtouw bij 'hotspot' Reviuskade

De huidige waterschapsfractie voorzitter, Wanda Bodewitz, plaatste dinsdag samen met onder andere lijsttrekker Willem van der Steeg en nummer twee, Anjo Travaille, een eerste katten klimtouw voor te water geraakte katten. Het dikke scheepstouw is bedoeld om katten een mogelijkheid te bieden zelfstandig weer op het droge te komen en zo aan een verdrinkingsdood te kunnen ontsnappen. Op deze plek bij de Reviuskade worden tijdens baggerwerkzaamheden namelijk regelmatig kattenlichaampjes opgedregd. Ook elders in de stad op zo geheten 'hotspots' zoals bij de Gruttersdijk nabij de Hopakker worden vaak meldingen gedaan van te water geraakte dan wel verdronken katten die geen kans zagen zelfstandig uit het water te komen door de hoge kades.

Eerder was hier al te lezen dat de PvdD een motie heeft ingediend voor het realiseren van katten trapjes bij steile en hoge kades. Het waterschap heeft toegezegd om bij aanleg van nieuwe beschoeiingen rekening te zullen houden met onbedoeld te water geraakte dieren door deze een uitweg te bieden weer uit het water te komen. Echter bij reeds bestaande beschoeiingen en kades zal het waterschap niets ondernemen.

Naast katten zijn er ook andere dieren zoals jonge watervogels, amfibiën, egels, honden en zelfs kleine kinderen die in de problemen kunnen raken door steile beschoeiingen, zoals hier is te lezen. De partij voor de dieren blijft daarom, aandacht vragen voor dit probleem en de noodzaak van het realiseren van Fauna Uittreed Plaatsen (FUP's) benadrukken.

Gerelateerd nieuws

Bewoners en PvdD organiseren reddingsactie voor katten

De Partij voor de Dieren zal op dinsdag 17 maart om 10.30 uur samen met buurtbewoners een klimtouw langs de steile kade bij d...

Lees verder

3 zetels voor de PvdD in het waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden!

Dankzij alle kiezers en vrijwilligers heeft de Partij voor de Dieren haar zetels binnen het waterschap Hoogheemraadschap de S...

Lees verder