Nieuw­bouwwijk Rijnenburg wellicht muskus­rat­proof


10 maart 2010

De waterschapsfractie van de Partij voor de Dieren bij De Stichtse Rijnlanden heeft het voorstel gedaan om het nieuwbouwproject Rijnenburg (nabij de stad Utrecht) muskusratproof op te leveren.

De bedoeling is om deze wijk zo duurzaam mogelijk op te leveren, wat in de praktijk betekent dat men zoveel mogelijk rekening houdt met natuur en milieu.Voor Willem van der Steeg (fractievoorzitter PvdD) was dit aanleiding om tot het genoemde voorstel te komen. “Wanneer je op een duurzame manier probeert te bouwen, zou er ook automatisch aandacht moeten zijn voor dierenwelzijn. Hoe je omgaat met dieren zegt ook wat over de mate van duurzaamheid. Nu is het zo dat men overal de muskusrat probeert te bestrijden, wat veel dierenleed veroorzaakt en ook nog eens gepaard gaat met hoge kosten. Als je echter geen muskusratten op een bepaalde plek wil hebben, kun je er ook voor kiezen om het gebied onaantrekkelijk voor vestiging te maken. Dat zou betekenen dat er geen nodeloos dierenleed meer hoeft plaats te vinden.”

De Partij voor de Dieren heeft hierop de toezegging gekregen dat men de mogelijkheden tot het in praktijk brengen van dit voorstel serieus gaat onderzoeken.

Gerelateerd nieuws

Muskusrattenvallen belemmeren vismigratie

Bij de muskusrattenbestrijding is het gangbare praktijk dat er veelvuldig vallen in de duikers van dammen worden geplaatst....

Lees verder

Mogelijkheden preventie muskusratten onderzocht

Utrecht, 18 mei 2010 – Voor 2010 geeft de provincie Utrecht wederom subsidie voor de verbetering van waterkeringen. Op initia...

Lees verder