Moge­lijk­heden preventie muskus­ratten onder­zocht


22 februari 2010

Voor 2010 heeft de provincie Utrecht wederom geld beschikbaar gesteld ten behoeve van subsidies voor verbetering van waterkeringen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een kwart van de regionale waterkeringen niet voldoen aan de veiligheidsnormen.

Op initiatief van Wanda Bodewitz (statenlid PvdD Utrecht) en Willem van der Steeg (PvdD waterschap De Stichtse Rijnlanden) is speciale aandacht gevraagd voor projectvoorstellen waarmee preventieve maatregelen tegen muskusratten geïntegreerd worden in de regionale waterwerken.

In een constructief gesprek met de provincie Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is afgesproken dat de mogelijkheden hiertoe onderzocht worden en dat zo mogelijk HDSR een pilotproject gaat indienen bij de provincie Utrecht. Een dergelijk project kan namelijk belangrijke kennis opleveren hoe men op een alternatieve manier om kan gaan met muskusratten, anders dan het huidige automatisme van bestrijden en doden.

Gerelateerd nieuws

Gedragscode waterschappen ongeldig verklaard

De ‘waterfractie’ van de Partij voor de Dieren bij De Stichtse Rijnlanden heeft vragen gesteld over de de verni...

Lees verder

Brandbrief Partij voor de Dieren aan gemeente Utrecht

Onlangs is men gestart met de uitvoering van het nieuwbouwproject Rijnvliet in de gemeente Utrecht, waarbij de polder Strij...

Lees verder