Duur­zaamheid als rand­voor­waarde bij besluit­vorming


2 juli 2014

De Partij voor de Dieren heeft duurzaamheid hoog op haar prioriteiten lijstje staan. Om duurzaamheid te waarborgen bij besluitvorming heeft zij een motie ingediend voor het toevoegen van een paragraaf maatschappelijk verantwoord ondernemen (waaronder duurzaamheid) in bestuursvoorstellen. Daardoor zal duurzaamheid nu als randvoorwaarde gehanteerd worden bij besluitvorming.

Onder de titel Paragraaf Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de motie door vrijwel alle andere partijen ondersteund op twee partijen na (de fractie bedrijven en waterschap@inwonersbelang stemden tegen).

In de toespraak onderbouwt de Partij voor de Dieren fractievoorzitter Wanda Bodewitz nogmaals het belang en nut van het integreren van duurzaamheid in elke besluitvorming. Zij zet uiteen dat korte termijn visie, en dus vaak goedkoop, op lange termijn eerder zal leiden tot duurkoop en daarmee niet leidt tot een duurzame investering.

Gerelateerd nieuws

Bijvangst Muskusrattenbestrijding buitensporig hoog

Ondanks de toepassing van ‘verbeterde’ vangstmiddelen worden nog steeds in ruim 11% van de muskusratvallen andere...

Lees verder

Onderzoek om verdrinkingsdood dieren te voorkomen

Naar aanleiding van een motie van de Partij voor de Dieren zal het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) aan het ST...

Lees verder