Esther Korteweg


Plaats­ver­vangend Algemeen Bestuurslid

Esther Korteweg is plaatsvervangend Algemeen Bestuurslid bij het waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Hier maakt zij zich sterk voor maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan.

Esther Korteweg vindt duurzaamheid heel belangrijk, zo eet zij veganistisch en heeft bewust geen auto. Haar passie is zich inzetten voor een betere wereld voor mensen, dieren, natuur en milieu. Al sinds 2007 is zij actief voor de Partij voor de Dieren in verschillende hoedanigheden. Zo was ze bestuurslid van de werkgroep Utrecht ( voorloper van de afdeling Utrecht ), stand- & flyercoördinator en campagneleider. Momenteel is Esther werkgroepcoördinator van de werkgroep Utrecht en actiecoördinator binnen het campagneteam van de afdeling Utrecht. Ook organiseert zij regelmatig filmvertoningen, lezingen, bijeenkomsten, gaat de straat op om te flyeren, voert actie, plakt posters en zet zich op verschillende manieren in om de idealen van de Partij voor de Dieren uit te dragen.

In het dagelijks leven werkt Esther als dierenarts gezelschapsdieren, waarbij ze zich sterk maakt voor de gezondheid en het welzijn van haar patiënten. Zij woont in de wijk Vogelenbuurt in Utrecht.