Water­schaps­be­stuurder PvdD pakt zwerf­afval aan bij Nieuwe Hollandse Water­linie


22 maart 2015

Anjo Travaille, één van de drie nieuwe waterschapsbestuurders van de Partij voor de Dieren, nam op 22 maart 2015 met andere actieve leden van de PvdD deel aan een schoonmaakactie bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie, in het kader van Wereld Water Dag. Tijdens de actie werd door de PvdD leden veel zwerfafval verzameld rond Fort Ruigenhoek in Utrecht.

Anjo Travaille bij Fort Ruigenhoek in Utrecht

De schoonmaakactie werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Stichting Aquarius. Evenals vorig jaar namen diverse Partij voor de Dieren leden hieraan deel. Ook dit jaar werd veel zwerfafval aangetroffen: plastic, blikjes, glas en ook ballonnen die ooit zijn opgelaten en nu in de natuur zijn terechtgekomen. Aan de actie deden ook gezinnen met kinderen mee. Op deze manier heeft een dergelijke schoonmaakactie ook een educatieve waarde.

Anjo Travaille: “Natuurlijk is het niet leuk om zoveel zwerfafval aan te treffen in de natuur, maar het geeft wel een goed gevoel als je met een groep betrokken mensen dat afval gezamenlijk opruimt. Niet alleen met dit soort acties, maar ook in het waterschap ga ik er straks met mijn twee collega’s voor zorgen dat er meer aandacht komt voor de waterkwaliteit in en rond Utrecht en voor de dierlijke bewoners van de Utrechtse wateren.”

De Partij voor de Dieren behaalde bij de waterschapsverkiezingen op 18 maart 2015 drie zetels in Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De nieuwe waterschapsbestuurders worden op donderdag 26 maart beëdigd.

Gerelateerd nieuws

3 zetels voor de PvdD in het waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden!

Dankzij alle kiezers en vrijwilligers heeft de Partij voor de Dieren haar zetels binnen het waterschap Hoogheemraadschap de S...

Lees verder

'Vervuiler betaalt' in collegeakkoord dankzij PvdD

Op aandringen van PvdD algemeen bestuurslid Anjo Travaille is het principe ‘De vervuiler/gebruiker betaalt’, opgenomen in het...

Lees verder