HDSR wellicht eerste Fair Trade water­schap


16 maart 2016

Tijdens de behandeling van het nieuwe Waterbeheerplan 'Waterkoers' heeft Partij voor de Dieren waterschapper Willem van der Steeg de toezegging gekregen dat onderzocht gaat worden of De Stichtse Rijnlanden het eerste Fair Trade waterschap kan worden.

Fair trade duidt op internationale handel die gericht is op duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden, met name bij de export van zulke landen naar rijkere, westerse landen. Bij fair trade is het streven om bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Aziƫ voor hun exportproducten een prijs te geven die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt.

Aan fairtrade-producten worden daarnaast strengere milieueisen gesteld. Van der Steeg: "Het zou mooi zijn als HDSR het eerste fair trade waterschap zou worden. Niet alleen kan het een stimulans zijn om nog bewuster met een onderwerp als duurzaamheid om te gaan, maar het zou ook een erkenning betekenen voor de duurzame initiatieven die mensen binnen de organisatie nu al ondernemen."

Gerelateerd nieuws

Waterparels moeten behouden blijven

Bij de behandeling van het nieuwe Waterbeheerplan 'Waterkoers' van De Stichtse Rijnlanden heeft Partij voor de Dieren-watersc...

Lees verder

PvdD leden helpen bij het waarborgen van doelmatigheid van HDSR

Het waterschap heeft een auditcommissie en een gemeenschappelijke rekenkamer. De auditcommissie ondersteunt het algemeen best...

Lees verder